fbpx

Appeals court sends LG headquarters project back to Englewood Cliffs

Andrew George//October 21, 2015

Appeals court sends LG headquarters project back to Englewood Cliffs

Andrew George//October 21, 2015

The matter will now be sent back to the municipality.

“We hold, where a structure substantially exceeds the local height restriction, that in determining whether the height of a building would be ‘consistent with the surrounding neighborhood,’ a zoning board is obligated to consider the impact that the structure would have on more than the municipality itself or the immediate vicinity of the structure,” the judges noted in their decision.

The maximum allowed height for the area in question is 35 feet.

In June, LG had announced that as part of a settlement with conservation groups, it agreed to reduce the height of the building from 143 feet to 70 feet in exchange for pending legal appeals against the zoning approval to be dropped.

According to the Record, New Jersey Sierra Club Director Jeff Tittel says Wednesday’s decision should push LG to redesign its project to meet the 35-foot-high requirement.

The Record also reported that LG spokesman John Taylor welcomed the decision, saying the matter was in need of getting sent back to the municipality anyway following the June settlement.

<